Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Στην Ευρωζώνη αυξάνεται το ΑΕΠ εκτός από την Ελλάδα


Σταθερός παρέμεινε ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με το δεύτερο, ενώ ο πληθωρισμός αυξήθηκε τον Οκτώβριο λόγω της μικρότερης μείωσης των τιμών ενέργειας, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat...Το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της Ευρωζώνης αυξήθηκε 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, όπως και στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση (σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2015) αυξήθηκε 1,6%, όπως επίσης στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που είχαν ερωτηθεί από το Reuters.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,5% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο έναντι 0,4% που είχαν αυξηθεί τον Σεπτέμβριο και 0,2% τον Αύγουστο. Οι τιμές ενέργειας ήταν μειωμένες τον Οκτώβριο μόνο 0,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ είχαν υποχωρήσει 3% τον Σεπτέμβριο, κατά 5,6% τον Αύγουστο και 6,7% τον Ιούλιο. Ωστόσο, αν δεν ληφθούν υπόψη οι πιο άστατες τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας, ο (σ.σ.: λεγόμενος δομικός) πληθωρισμός υποχώρησε στο 0,7% από 0,8% τους πέντε προηγούμενους μήνες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέλει να ανέλθει ο πληθωρισμός κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα και αγοράζει ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης στη δευτερογενή αγορά για να διοχετεύσει περισσότερη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να οδηγήσει τις τράπεζες σε περισσότερες χορηγήσεις δανείων στην πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.