Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Νόμος της Ελλάδας: Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ισάξιο με τον γάμο!


Με ποινικές και χρηματικές κυρώσεις θα τιμωρούνται οι διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή...



Σύμφωνα με το Έθνος, το πολυνομοσχέδιο έχει σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις.

Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη ο οποίος θα διερευνά πλέον τέτοια περιστατικά.

Οι νέες ρυθμίσεις οδηγούν παράλληλα σε καθολική εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με το γάμο καθώς στους συντρόφους του συμφώνου, είτε είναι ετερόφυλοι είτε ομόφυλοι, αναγνωρίζονται ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο και άρα μπορούν να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κλπ.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις όποιος μεταχειρίζεται δυσμενώς τον άλλον κάνοντας διάκριση λόγω φύλου ή θρησκείας κλπ. θα απειλείται με φυλάκιση 6 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή 1.000 έως 5.000 ευρώ μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ποινικοποιείται, τέλος, για πρώτη φορά και μόνη η σύσταση για διενέργεια συναλλαγών με χρήση προνομιακών πληροφοριών όπως και μόνη η παράνομη ανακοίνωση τέτοιων πληροφοριών ενώ τιμωρείται πολύ αυστηρότερα η κατάχρησή τους (έως 20 έτη κάθειρξη) όταν γίνεται κατ' επάγγελμα ή συνήθεια από μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και με πρόστιμα έως 15 εκατ. ευρώ για νομικά πρόσωπα ή έως 5 εκατ. ευρώ για φυσικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.