Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο καιρός της Τετάρτης


Χιόνια και τσουχτερό κρύο...



Άστατος θα είναι την Τετάρτη ο καιρός με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Στα νότια θαλάσσια τμήματα αναμένονται καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Παγετός τοπικά ισχυρός τη νύχτα προς την Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα βόρεια προάστια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στα παραθαλάσσια. Στη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσθουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο Καιρός της Πέμπτης

Την Πέμπτη στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία παρά τη μικρή άνοδο στα δυτικά θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στα κεντρικά και βόρεια χώρα αναμένεται ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.