Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Άρση του παγκόσμιου συναγερμού για τον ιό Ζίκα


Την άρση του παγκόσμιου συναγερμού για τον ιό Ζίκα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ ή WHO)...


Ο συναγερμός είχε κηρυχθεί την 1η Φεβρουαρίου, όταν ο ΠΟΥ είχε χαρακτηρίσει «απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο» τον ιό, ο οποίος μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο Ζίκα δεν πρέπει πλέον να αντιμετωπίζεται ως «έκτακτη κατάσταση», αλλά ως «συνεχιζόμενο πρόβλημα», όπως και η ελονοσία ή ο κίτρινος πυρετός που επίσης μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών.
Πάντως, οι εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ, οι οποίοι έλαβαν τη σχετική απόφαση, διαβεβαίωσαν ότι δεν υποβαθμίζουν τη σημασία του ιού Ζίκα, σύμφωνα με τους New York Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.