Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Ο πιθανός αντίκτυπος νίκης του Τραμπ ή της Κλίντον


Τα τεκταινόμενα των τελευταίων δέκα ημερών, όπως οι διακυμάνσεις σε μετοχές, νομίσματα και εμπορεύματα, λόγω των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, αποτελούν κατά κόρον μήνυμα: Οι εκλογές επηρεάζουν τις χρηματαγορές, ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβαίνει προσωρινά...



Το Bloomberg συγκέντρωσε ορισμένα στοιχεία για το πως μπορεί να αντιδράσουν οι αναλυτές της Wall Street σε πιθανή νίκη του Τραμπ ή της Χίλαρι αλλά και για την πιθανότητα πως οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.
Η γενική εικόνα μιλά για αρνητικές επιπτώσεις σε δολάρια, χρηματαγορές και ομόλογα αλλά κέρδη για χρυσό εάν εκλεγεί ο Τραμπ. Αρνητικές και οι προοπτικές για τις αναπτυσσόμενες αγορές λόγω των σχολίων του Τραμπ για το Μεξικό και την Κίνα.
Όσο για τη Χίλαρι, θετικές αναμένονται οι αντιδράσεις των αγορών, του δολαρίου και αυξήσεις στις αποδόσεις των ομολόγων προσωρινά μέχρι την εξομάλυνση.
Σε περίπτωση γενικότερης επικράτησης των Δημοκρατικών και στα άλλα κυβερνητικά σώματα, αναμένεται μικρή σύμπλευση με τα αποτελέσματα μίας "απλής" νίκης της Χίλαρι, ή απλά κανένα άλλο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
https://assets.bwbx.io/images/users/iqjWHBFdfxIU/inUIfZIffGbQ/v0/750x-1.png

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.