Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο Εβραίος γαμπρός του Τραμπ με την περίεργη οικογενειακή ιστορία [εικόνες]


Την ημέρα που ο Τραμπ επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο, προσκεκλημένος του Μπαράκ Ομπάμα, είχε δίπλα του πολύ λίγους εκλεκτούς. Ανάμεσά τους βρισκόταν ο Jared Kushner, ο γαμπρός του από το 2009....




Ο Jared Kushner προέρχεται από μια εβραϊκή βαθύπλουτη οικογένεια της Νέας Υόρκης. Μεσίτης ακινήτων, επέκτεινε τις επιχειρήσεις του αγοράζοντας το «New York Observer» το 2006, ακολουθώντας τις συμβουλές του φίλου του εκδότη Ρούπερτ Μέρντοχ.
Ο Jared Kushner είχε πάντα μια πολύ διακριτική παρουσία στο πλευρό της συζύγου του Ιβάνκα Τραμπ, σε όλη την προεκλογική εκστρατεία του πεθερού του. Αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ένας από τους παράγοντες στους οποίους ο δισεκατομμυριούχος οφείλει την εκλογή του. Η παρουσία του στον Λευκό Οίκο το αποδεικνύει. Το έγκυρο σάιτ Politico υπέθεσε, μάλιστα, ότι θα αναλάβει σημαντικό πόστο δίπλα στον πεθερό του, αλλά αυτό δεν έγινε μέχρι στιγμής.


Ο Jared Kushner είναι αυτός που «σφύριξε» στον Τραμπ την ιδέα να ανοίξει μέτωπο με το Μεξικό. Πράγματι, ενώ πέρασε μήνες να επικρίνει τους μετανάστες από το Μεξικό και να απειλεί με δημιουργίου τείχους, ο Τραμπ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της χώρας Enrique Peña Nieto.
Ο Kushner, γνώρισε τη γυναίκα του Ιβάνκα χάρη στον φίλο του Ρούπερτ Μέρντοχ και την τότε σύζυγό του Γουέντι Ντενγκ.







Και ο ίδιος ήρθε σε δύσκολη θέση κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του επιθετικού πεθερού του: όταν ο Τραμπ δημοσίευσε μια φωτογραφία της Χίλαρι Κλίντον με το αστέρι του Νταβίντ στο πέτο, η οποία κρίθηκε αντισημητική, ο Jared Kushner αναγκάστηκε να τον υπερασπιστεί ! Με επιστολή στο σάιτ του Observer και τίτλο «Ο Ντόναλντ Τραμπ που εγώ γνωρίζω», ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε:
«Ο πεθερός μου είναι ένα άτομο εξαιρετικά αγαπητό και ανεκτικό. Αποδέχτηκε την οικογένειά μου και το γεγονός ότι είμαι Εβραίος από την πρώτη στιγμή που γνώρισα την κόρη του. Η στήριξή του ήταν πλήρης και ειλικρινής».
Ας σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας και επενδυτής  Jared Kushner είναι εγγονός Εβραίων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα, στην Πολωνία. Η σύζυγός του Ιβάνκα Τραμπα ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό για να τον παντρευτεί και μιλάει συχνά και ανοιχτά για τη νέα θρησκεία της.




Ο γαμπρός του Τραμπ είναι διπλωματούχος του Χάρβαρντ και ο πατέρας του είχε κάνει δωρεά 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο διάσημο πανεπιστήμιο. Ωστόσο η οικογένεια Kushner έχασε το κύρος της και μέρος της περιουσίας της όταν ο πατέρας  Charles Kushner κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή και παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων. Ο Charles Kushner υπήρξε πάντα μέγας χορηγός του Δημοκρατικού κόμματος και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση.



Η υπόθεση μάλιστα έγινε σήριαλ όταν ο Charles Kushner, θέλοντας να εκδικηθεί την αδελφή του η οποία συνεργάστηκε με τις Αρχές εναντίον του, είχε προσλάβει μια πόρνη για να προσελκύσει τον σύζυγό της. Είχε τοποθετήσει κρυφές κάμερες σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου έγινε η «συνάντηση» της πόρνης με τον γαμπρό του και ...έστειλε το βίντεο στην αδελφή του Esther, ελπίζοντας ότι θα την εκβιάσει ώστε να μη μαρτυρήσει εναντίον του.
Πίσω από όλες αυτές τις καταγγελίες και τις μηνύσεις κρυβόταν ο Chris Christie, ο νυν κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος ήταν τότε εισαγγελέας.

(Αριστερά ο Chris Christie και δεξιά ο πατέρας Kushner)



Ο νεαρός  Jared Kushner κράτησε από τότε ένα τεράστιο μίσος για τον άνθρωπο που κυνήγησε αδυσώπητα τον πατέρα του. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι ο  Chris Christie δεν επελέγη για αντιπρόεδρος του Τραμπ.
Ο πατέρας Charles Kushner έμεινε στη φυλακή για 14 μήνες, στην Αλαμπάμα και στη συνέχεια ενσωματώθηκε πλήρως μέσα στην οικογένεια Τραμπ. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας έκανε δωρεά 100.000 δολάρια και διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμήν του Τραμπ. Αλλά σε αυτή την οικογένεια τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως πρέπει: ο αδελφός του πατέρα, Murray, οπαδός εξαρχής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στήριξε τον εχθρό του ανιψιού του, Chris Christie, σύμφωνα με την «Haaretz».
Οι αντιθέσεις στους Kushner, δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ μεγάλων αδελφών, Charles και Murray. Ο Joshua, ο μικρότερος αδελφός του Jared, απόφοιτος κι αυτός του Χάρβαρντ, δήλωσε ότι  θα ψήφιζε Χίλαρι Κλίντον! Ο 30χρονος δήλωσε μέσω εκπροσώπου του ότι «είναι από χρόνια με τους Δημοκρατικούς». Είναι επικεφαλής μια εταιρείας επενδύσεων και ίδρυσε μια start-up η οποία επιτρέπει στους χρήστες-μέλη της να ασφαλίζονται χάρη στο ...Obamacare. Το συμφέρον πάνω απ'όλα!

Ο Τζόσουα Κούσνερ βγαίνει με το μοντέλο Karlie Kloss. Εδώ, μαζί, τον Απρίλιο 2016.




Η εταιρεία του λέγεται Oscar Insurance Corp. και έχασε πολλά εκατομμύρια το 2005, σύμφωνα με το Bloomberg: αποτιμήθηκε σε 2,7 δις δολάρια το 2015, χάρη στους 130.000 πελάτες της, και έχασε 105 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια το 2016. Η επιβίωσή της θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από τις αποφάσεις του Τραμπ απέναντι στο ασφαλιστικό σύστημα Ομπάμα.

Αμερικανικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι η ιστορία της οικογένειας Κούσνερ θα γίνει σύντομα τηλεοπτική σειρά!



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.