Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ινδία: Η κατάργηση χαρτονομισμάτων έφερε χάος στις τράπεζες!


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ινδία η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπιών, σε...


 μία προσπάθεια καταπολέμησης του αδήλωτου πλούτου.
Η απόφαση έχει εγείρει τη δυσφορία των καταθετών, οι οποίοι συρρέουν στις τράπεζες προκειμένου να ανταλλάξουν τα καταργηθέντα χαρτονομίσματα με νέα, χαμηλότερης αξίας.
«Υπάρχει ένα γενικευμένο χάος» δηλώνει στο πρακτορείο Reuters, ο Νερέντρα Μόντι, ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Την Παρασκευή, περίπου το 50% των ATMs τέθηκε εκτός λειτουργίας, λόγω εξάντλησης των χαρτονομισμάτων, ενώ την ίδια ώρα μικροεντάσεις σημειώνονται σχεδόν σ' όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών επιρρίπτει την ευθύνη για το χάος των τελευταίων ημερών, στην αδυναμία προσαρμογής των τραπεζών στο νέο καθεστώς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 80% της αξίας του εν κυκλοφορία χρήματος βρίσκεται με τη μορφή των χαρτονομισμάτων 500 και 1.000 ρουπιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.