Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Βερολίνο προς Άγκυρα: Οι απειλές δεν οδηγούν πουθενά


Οι απειλές κατά της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το μεταναστευτικό «δεν οδηγούν πουθενά», τόνισε..


 η εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας, Ούλρικε Ντέμερ, απαντώντας στις αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν για «άνοιγμα των τουρκικών συνόρων».
«Θεωρούμε τη συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση ως κοινή επιτυχία και τη συνέχιση της προς το συμφέρον όλων των πλευρών» πρόσθεσε, στο ίδιο ύφος.
Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επισήμανε ότι η προσήλωση στη συμφωνία είναι προς όφελος τόσο της Ε.Ε. όσο και της Τουρκίας.
Νωρίτερα, ο Τούρκος Πρόεδρος απείλησε με άνοιγμα των ευρω-τουρκικών συνόρων, σε περίπτωση που η Ε.Ε. ωθήσει την κατάσταση στα άκρα.
Η απειλή του Ερντογάν αποτέλεσε «απάντηση» στο χθεσινό αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για «πάγωμα» της ενταξιακής διαδικασίας της γειτονικής χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.