Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Τα... υγιεινά τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε!


Είναι δημοφιλής η τάση που θέλει πολλούς ανθρώπους να αποφεύγουν τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε...


 κορεσμένα λίπη και σάκχαρα, όμως όπως αποδεικνύεται πολλές από τις «υγιεινές» επιλογές σας μπορεί να μην και τόσο υγιεινές...

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά τα «ύπουλα» τρόφιμα

1. Τα αναψυκτικά διαίτης

Όσοι βρίσκονται σε δίαιτα επιλέγουν συχνά αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Η λιγότερη ζάχαρη μπορεί να είναι καλύτερη, αλλά αυτά τα αναψυκτικά συχνά περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και συντηρητικά, οι οποίες μπορούν τελικά να προκαλέσουν αύξηση βάρους σώματος και λίπους.

2. Στιγμιαίες σούπες

istock-490112226

Για τους λίγους ανθρώπους που εξακολουθούν να θεωρούν τις στιγμιαίες σούπες «υγιεινή» επιλογή, πρέπει να γνωρίζουν ότι συχνά περιέχουν πάνω από 20 γραμμάρια λίπους και πολλούς μεταποιημένους υδατάνθρακες.

3. Νερό καρύδας

istock-174757029

Μπορεί το νερό της καρύδας να είναι πλούσιο σε κάλιο απαραίτητο για την καλή λειτουργία των μυών, έχει όμως και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει πως το απλό νερό ενυδατώνει το ίδιο καλά το σώμα με το νερό καρύδας.

4. Σιρόπι βύνης

istock-182665957

Πρόκειται για μία σκούρα καφέ, κολλώδη και παχύρρευστη γλυκαντική ουσία που παράγεται από το κριθάρι. Θερμίδες: 1 κουταλιά της σούπας - 60 θερμίδες.

5. Γάλα αμυγδάλου

istock-503277640

Είναι μια άλλη μανία που έχει γίνει mainstream. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι πίνουν γάλα αμυγδάλου όπως θα έκαναν με το κανονικό γάλα, για την πρωτεΐνη.

Ωστόσο, το γάλα αμυγδάλου περιέχει στην πραγματικότητα πολύ λίγο ποσοστό σε πραγματικά αμύγδαλα, επομένως τείνει να είναι χαμηλό σε πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Επιπλέον, πολλές μάρκες έχουν προσθέσει ζάχαρη για να κάνουν την γεύση του γάλακτος αμυγδάλου καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.