Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Bloomberg: Ο Ομπάμα διατηρεί ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα


Την τελευταία φορά που ένας Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε την Ελλάδα, η οικονομία ήταν εύρωστη, η Αθήνα είχε αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και η χώρα ετοιμαζόταν να μπει στην ευρωζώνη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Ομπάμα διατηρεί ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα»...«Αυτό ήταν το 1999 και καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα εκφωνεί σήμερα την ομιλία του υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της, τα φώτα αναπόφευκτα θα πέσουν στην επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα. Η πορεία της χώρας στο χείλος της χρεοκοπίας ήταν ένα από τα πλέον καθοριστικά διεθνή γεγονότα κατά την οκταετή θητεία του Ομπάμα», γράφει ο Bloomberg, επισημαίνοντας και την δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «αυτή η κρίση (...) έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και καταστροφικό αντίκτυπο στις ζωές και το βιοπορισμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλη τη χώρα».

«Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ομπάμα επανέλαβε το αίτημά του για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη στήριξη που έδωσαν στους πρόσφυγες. Μετά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη και την εκφώνηση της ομιλίας του, ο Ομπάμα αναχωρεί για τη Γερμανία», γράφει ο Bloomberg, προσθέτοντας ότι «στο μεταξύ, αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επέστρεψαν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την αξιολόγηση προκειμένου να έχει κάποια ελπίδα να κερδίσει μια βραχυπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους τον επόμενο μήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.