Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Έγγραφο-φωτιά αποκαλύπτει ότι η Βρετανία δεν έχει κανένα σχέδιο για το Brexit


Ένα έγγραφο που διέρρευσε στη Βρετανία έχει βάλει… φωτιές καθώς σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται η κυβέρνηση δεν έχει...


 κανένα σχέδιο σχετικά με το Brexit, ενώ η στρατηγική διαπραγμάτευσης απέναντι στην ΕΕ ενδέχεται να μην συμφωνηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για τους επόμενους έξι μήνες.
Το έγγραφο έφεραν στο φως οι Times του Λονδίνου και σε αυτό αποκαλύπτεται και μια άλλη πτυχή του ζητήματος: η κυβέρνηση εργάζεται σε 500 σχέδια σχετικά με τη διαδικασία εξόδου από την ΕΕ, αλλά για την υλοποίησή τους απαιτείται επιπλέον προσωπικό 30.000 ατόμων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που ρωτήθηκε για το θέμα είπε ότι δεν αναγνωρίζει τέτοιο έγγραφο. Η σταθερή θέση της πρωθυπουργού Τερίσα Μέι είναι ότι το Άρθρο 50 της ΕΕ θα ενεργοποιηθεί περί τα τέλη Μαρτίου 2017. Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί θα χρειαστούν δύο χρόνια για να βγει οριστικά το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ένωση.
Ο πολιτικός ανταποκριτής του BBC, ο οποίος είδε το έγγραφο σχολιάζει: «Αποδεικνύει πόσο περίπλοκo και γεμάτο προκλήσεις θα είναι το όλο θέμα».
Ο άγνωστος -για την ώρα- συντάκτης του εγγράφου με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2016 και τίτλο «BrexitUpdate» αναφέρει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλοι 6 μήνες μέχρι η κυβέρνηση να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να πετύχει με το Brexit, θέτοντας και τις σχετικές προτεραιότητες.
Μάλιστα, ασκείται κριτική στην τακτική της πρωθυπουργού, η οποία έχει πάρει επάνω της την όλη διαδικασία, σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί.
Επισημαίνονται επίσης οι διαφορές που υπάρχουν ακόμα και εντός του Υπουργικού Συμβουλίου: από τη μία ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον (θιασώτης του Brexit), ο αρμόδιος για το θέμα Ντέιβιντ Ντέιβις και ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ με τον αρμόδιο για επιχειρηματικά ζητήματα Γκρεγκ Κλαρκ.
Μάλιστα, σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον, το έγγραφο προειδοποιεί ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τις επενδύσεις τους, αλλά και τις θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.