Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση για το… Brexit ετοιμάζει η Σκωτία


Η κυβέρνηση της Σκωτίας θα προσπαθήσει να παρέμβει στην έφεση της βρετανικής κυβέρνησης κατά της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα...



Η Νίκολα Στέρτζον, η Σκωτσέζα πρωθυπουργός, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Εδιμβούργο πως θα ήταν «πολιτικά ανεπίτρεπτο» να πυροδοτήσει η βρετανική κυβέρνηση το Άρθρο 50, χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου της Σκωτίας. Όπως σημείωσε, το Brexit επηρεάζει άμεσα το σκωτσέζικο δίκαιο και τα δικαιώματα των Σκωτσέζων πολιτών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κα Στέρτζον τόνισε πως η αίτηση του γενικού εισαγγελέα της Σκωτίας να λάβει μέρος στην υπόθεση δεν αποτελεί μια προσπάθεια να εμποδίσει το Brexit.

Σημειώνεται πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει διαμηνύσει ότι θα ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 ως τον Μάρτιο του 2017, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.