Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Αυστραλός στρατολόγος του ISIS


Ένας Αυστραλός που φέρεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους στρατολόγους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Iσλαμικό Κράτος (ISIS) συνελήφθη από τις αρχές της Τουρκίας και θα ζητηθεί επίσημα η έκδοσή του από...


 τις αρχές της Αυστραλίας, ανέφερε το Σάββατο ένας εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης...

Ο άνδρας πιστεύεται ότι είναι ο Νιλ Πράκας, ένα πρόσωπο που φέρεται να συνδέεται με σχέδια για τη διάπραξη επιθέσεων στην Αυστραλία ή με ορμητήριο την Αυστραλία. Συνελήφθη στην Τουρκία και ανακρίνεται από τις τουρκικές αρχές, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Η σύλληψη του προσώπου που πιστεύουμε ότι είναι ο Πράκας υπήρξε αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μεταξύ των αυστραλιανών και των τουρκικών αρχών» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πράκας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Μελβούρνη, έχει εμφανιστεί σε βίντεο και περιοδικά του ISIS και επιδίδεται στη στρατολόγηση ανδρών, γυναικών και παιδιών στην Αυστραλία, ενώ ενθαρρύνει τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας τον Μάιο.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ανέφερε ότι θα υποβληθεί επίσημο αίτημα έκδοσης του Πράκας.

Οι αρχές της Αυστραλίας, βάσει πληροφοριών που τους είχαν δώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, είχαν ανακοινώσει τον Μάιο - προφανώς εσφαλμένα - ότι ο Πράκας σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή στη Μοσούλη του Ιράκ.

Όμως η εφημερίδα The New York Times έγραψε την Παρασκευή ότι ο Πράκας απλώς τραυματίστηκε στην επίθεση. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι είναι ζωντανός.

Οι αρχές της Αυστραλίας είχαν επιβάλει πέρυσι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Πράκας και είχαν προειδοποιήσει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο του προσφέρει οικονομική βοήθεια αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 10 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.