Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σοκαριστικές εικόνες από το Χαλέπι: Νοσοκόμες βγάζουν τα μωρά από τις θερμοκοιτίδες [video]


Οι νοσηλεύτριες πέρνουν τα νεογέννητα από τις θερμοκοιτίδες. Ξεσπούν σε κλάματα. Η μία αγκαλιάζει την άλλη. Είναι η παιδιατρική κλινική που βομβαρδίστηκε από αεροσκάφη της Ρωσίας, όπως καταγγέλουν οι αντάρτες που μάχονται εναντίον του Άσαντ...



Οι εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας είναι σοκαριστικές:



Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι που ελέγχεται από τους αντάρτες, λόγω των σφοδρών βομβαρδισμών στην πολιορκούμενη αυτή περιοχή της πόλης της βόρειας Συρίας, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγείας του Χαλεπίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που έστειλε στο Reuters αξιωματούχος της αντιπολίτευσης, «αυτή η καταστροφή της βασικής για τη ζωή υποδομής στερεί από τους πολιορκημένους, αποφασισμένους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν σωτήριες για τη ζωή θεραπείες ... αφήνοντάς τους να πεθάνουν».

Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι κάποια νοσοκομεία λειτουργούν ακόμη αλλά πολλοί κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν εκεί εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.