Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Τα ΕΛΠΕ «επιλεγείς αιτών» για υδρογονάνθρακες στην Περιοχή 10


«Επιλεγείς αιτών» για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο ανακηρύχθηκε...


 ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια από το υπουργείο Ενέργειας στο πλαίσιο του υπό εξέλιξη σχετικού 2ου διεθνούς διαγωνισμού.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων των ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison.
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης «για τα ΕΛΠΕ, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον Ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή».
Όπως τόνισε ο κ. Στεργιούλης, «είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον Όμιλο όσο και για την Ελλάδα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.