Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πόσα μπέργκερς έτρωγε την εβδομάδα ο "πατέρας" των Big Mac, που πέθανε στα 98


Ο άνθρωπος που δημιούργησε το Big Mac πέθανε στα 98 του χρόνια...



Ο Michael 'Jim' Delligatti απεβίωσε την Δευτέρα στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Είχε γίνει γνωστός γιατί λάνσαρε το Big Mac στα McDonald's τα οποία δεν άλλαξαν την συνταγή για 40 χρόνια αφού πούλαγε και πουλά σαν... τρελό.

Ο Delligatti ήθελε να προσφέρει ένα μεγαλύτερο burger στους πελάτες του και έτσι πριν από 50 χρόνια δημιούργησε το Big Mac το οποίο ξεκίνησε από 47 καταστήματα για να επεκταθεί στα πρώτα 1000 καταστήματα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον γιο του ο Delligatti έτρωγε ένα Big Mac την εβδομάδα όλα αυτά τα 50 χρόνια, από το 1967 που το δημιούργησε.

Στις καινοτομίες του Delligatti ήταν και το πρωινό των McDonald's, το οποίο περιλάμβανε κέικ και λουκάνικα για να τρώνε οι μεταλλουργοί.

Ο Delligatti ήταν επικεφαλής της M&J Management, μίας εταιρείας με ιστορία τεσσάρων γενεών ενώ άνοιξε το πρώτο του McDonald's στο Pittsburgh's το 1957.

Εκτός από δύο γιους ο Jim Delligatti είχε πέντε εγγόνια και οκτώ δισέγγονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.