Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σόιμπλε: Θα ζητήσω από τους θεσμούς να δουν αν οι παροχές Τσίπρα είναι συμβατές με το πρόγραμμα


Η Γερμανία έχει ζητήσει από τους θεσμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βοήθειας της...


 Ελλάδας να αξιολογήσουν εάν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα είναι συμβατές με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της διάσωσης και θέλει μια απάντηση γρήγορα προκειμένου να μην καθυστερήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.
«Αναμένουμε άμεση αποσαφήνιση για το θέμα αυτό προκειμένου να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Την είδηση μετέδωσαν αρχικά γερμανικά μέσα ενημέρωσης και τις επιβεβαίωσαν στην Deutsche Welle εκπρόσωποι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.
Ο κ. Σόιμπλε έχει διαμηνύσει στους θεσμούς ότι περιμένει απάντηση το ταχύτερο δυνατό και συνδέει μάλιστα το ζήτημα άμεσα με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφώνησε το Eurogroup, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν οι εξαγγελίες Τσίπρα δεν συνάδουν με τις ελληνικές υποχρεώσεις η ελάφρυνση μπορεί να καθυστερήσει.
Παράλληλα, σε ένα έμμεσο μήνυμα τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα μόνο εάν όλες οι πλευρές τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.