Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Ομολογία από ΑΔΑΕ: Δεν ξέρουμε ποιος υποκλέπτει ποιον!


Πλήρως εκτεθειμένες σε υποκλοπές είναι οι τηλεφωνικές συνομιλίες σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ζαμπίρα...Καταθέτοντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παραβίαση του τηλεφωνικού του κέντρου ο κ. Ζαμπίρας παραδέχθηκε σε ερώτηση του κ. Σπύρου Λυκούδη ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει περιορίσει σημαντικά την προστασία του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.

Σε ερώτηση δε, κοινοβουλευτικών συντακτών για το αν υπάρχουν εγγυήσεις ασφάλειας των ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλιών είπε πως «δεν είμαστε πλήρως διασφαλισμένοι, Είμαστε εκτεθειμένοι», παραπέμποντας στις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων Ευρωπαίων ηγετών όπως της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ. Τόνισε μάλιστα πως αν ο ίδιος ήθελε να μεταφέρει κάτι σημαντικό δεν θα το έκανε τηλεφωνικά «ούτε καν προφορικά δια ζώσης, αλλά γραπτώς. Όχι με sms αλλά με χειρόγραφο σε χαρτί».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπογράμμισε πως λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν ελαττωθεί στο ελάχιστο οι έλεγχοι σε ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και ΓΑΔΑ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες διενεργούν καταχρηστικές παρακολουθήσεις.

Παράλληλα, όσο εύκολες είναι οι υποκλοπές των τηλεφωνικών επικοινωνιών τόσο δύσκολος φαίνεται να είναι ο εντοπισμός των «κοριών».

Είναι ενδεικτικό ότι αναφορικά με την σοβαρή καταγγελία του ΚΚΕ για την παραβίαση του τηλεφωνικού του κέντρου ο κ. Χρήστο Ζαμπίρα είπε ότι τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Αρχή δεν οδηγούν – για την ώρα – σε κανένα συμπέρασμα ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου ώστε να βρεθεί το πραγματικό νούμερο πίσω από την ένδειξη «απόκρυψη» που έκανε τις κλήσεις προς τα τηλεφωνικά κέντρα των πολιτικών κομμάτων.

«Δεν έχουμε πολλά να πούμε προς το παρόν. Ενημερωθήκαμε για την καταγγελία και προσωπικά επικοινώνησα με τον κ. Παφίλη για να μάθω τι έχει γίνει. Τεχνικοί του ΚΚΕ επικοινώνησαν με τους δικούς μας για να δούμε τι θα γίνει. Την Παρασκευή συστήσαμε διευρυμένη ομάδα ελέγχου και ο έλεγχος ξεκίνησε την ίδια ημέρα από τα γραφεία του ΚΚΕ. Η επιτροπή συνεχίζει τους ελέγχους στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Ειναι νωρίς ακόμα για να πούμε για να πούμε ότι καταλήξαμε σε συμπεράσματα» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά δε με την ανακοίνωση του ΟΤΕ που υποστηρίζει ότι δεν εντόπισε οποιοδήποτε πρόβλημα, είπε «Οι πληροφορίες μας ήταν ότι αρχικά ο ΟΤΕ το αντιμετώπιζε ως βλάβη. Ο ΟΤΕ έκανε έρευνα για βλάβη» και πρόσθεσε πως «εμείς κάνουμε την δική μας έρευνα ανεξάρτητα από όσα αναφέρει ο ΟΤΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.