Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Στουρνάρας: Η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους


Παρέμβαση έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προς τους υπουργούς Οικονομικών της...


 ευρωζώνης, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, προκειμένου να αποφασίσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους και την υιοθέτηση πιο ρεαλιστικών δημοσιονομικών στόχων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Στόχος, όπως είπε, είναι να επιστρέψει η χώρα στις αγορές από τα μέσα του 2018.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σόιμπλε σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται να υλοποιήσει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, αντί να ευελπιστεί σε περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να μην χαλαρώσει την μεταρρυθμιστική της προσπάθεια, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι η άποψη αυτή αποτελεί μία ακραία εκδοχή του «ηθικού κινδύνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.