Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ρουμάνοι θέλουν να αγοράσουν την ΔΕΣΦΑ... αλλά δεν ξέρουμε πόσο!


Ο ΔΕΣΦΑ και η Transgaz υπέγραψαν ήδη το Σεπτέμβριο Μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει...τη συνεργασία των δύο εταιρειών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του Κάθετου Διαδρόμου και της αμφίδρομης μεταφοράς φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της συνεργασίας στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς όπου συμμετέχουν. Εκπρόσωποι της εταιρείας βρέθηκαν προ ημερών στην Αθήνα για να συζητήσουν για τον Κάθετο Διάδρομο αλλά όπως επιβεβαιώνει η επιχείρηση αυτή τη στιγμή εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής στον ΔΕΣΦΑ.

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν στα ελληνικά Μέσα και αφορούν στην πρόθεση της Transgaz να αποκτήσει το 66% του ΔΕΣΦΑ, του ελληνικού διαχειριστή συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε αυτό ακριβώς: αν οι βασικοί και άλλοι μέτοχοι της εταιρείας αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην απόκτηση μεριδίου του ΔΕΣΦΑ ως στρατηγικός επενδυτής, η Transgaz θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει μια διαφανή διαδικασία, η οποία θα ευθυγραμμίζεται με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τους νόμους που ρυθμίζουν τη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς», αναφέρει η εταιρεία.

Παράλληλα σημειώνει ότι «η Transgaz ενημερώνει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι η εταιρεία αναλύει σε τακτική βάση την δυνατότητα να συνάψει συμφωνίες, συνεργασίες και συνέργιες και να κλείσει συμβόλαια ή να κάνει συναλλαγές με σκοπό ενδυναμώσει το στρατηγικό μερίδιο του ρουμανικού ενεργειακού τομέα στην ευρωπαϊκή αγορά. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, αντιπροσωπεία της εταιρείας επισκέφθηκε την Ελλάδα προκειμένου να συζητήσει για την ανάπτυξη του Νότιου Διαδρόμου, ο οποίος θα συνδέει τα συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Αυτός ο διάδρομος θα διευκολύνει τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία στην Κεντρική Ευρώπη και οι συζητήσεις με τους Έλληνες αξιωματούχους επικεντρώθηκαν στο Νότιο Διάδρομο».

Σημειώνεται ότι εκτός από την Transgaz σταθερό παραμένει και το ενδιαφέρον του Διαχειριστή του Βελγίου, Fluxys.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.