Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Στη Γκάνα λειτουργούσε μαϊμού πρεσβεία των ΗΠΑ!


Επί μία ολόκληρη δεκαετία η αμερικανική σημαία ανέμιζε έξω από κτίριο στην Άκκρα της Γκάνας, ενώ τα τελευταία...


 οκτώ χρόνια η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κοσμούσε τον τοίχο στο εσωτερικό του, κάνοντας πολλούς ντόπιους να πιστεύουν ότι το κτίριο με το ξεθωριασμένο βαθύ ροζ χρώμα των εξωτερικών τοίχων, τα πετρόλ παράθυρα και την πρόχειρη οροφή ήταν αμερικανική πρεσβεία.
Τα φαινόμενα, όμως, απατούν και όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ η... πρεσβεία ήταν «μαϊμού».
Σύμφωνα με το protothema.gr, το κτίριο λειτουργούσε ως έδρα κυκλώματος Τούρκων και Γκανέζων κακοποιών, ενώ οι... διπλωμάτες που εργάζονταν σε αυτό ήταν Τούρκοι πολίτες που μιλούσαν αγγλικά και ολλανδικά.
Για περίπου μία δεκαετία οι κακοποιοί σε συνεργασία με ντόπιο δικηγόρο οργάνωναν τα βήματά τους από το στρατηγείο τους εκδίδοντας πλαστά διαβατήρια και θεωρήσεις εισόδου.
Όπως γράφει το protothema.gr στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Σπαρτιάτικης Εμπροσθοφυλακής» που πραγματοποιήθηκε από την πραγματική αμερικανική πρεσβεία στη Γκάνα σε συνεργασία με την αστυνομία της χώρας και άλλους διεθνείς εταίρους, διεκόπη η λειτουργία της «μαϊμού» διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.