Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σε ποιά χώρα κέρδισαν ακόμη μια μέρα αργίας τα Χριστούγεννα


Να ανταμείψουν τους πολίτες της χώρας για τις θυσίες τους επαναφέροντας την αργία της 2ας Ιανουαρίου, η οποία είχε...


 καταργηθεί πριν τέσσερα χρόνια στο πλαίσιο της λιτότητας, αποφάσισαν οι βουλευτές της Σλοβενίας.
«Έχει έρθει η ώρα να δείξουμε στον λαό ότι μπορούμε να πάμε μπροστά», εξήγησε ο Σλοβένος κεντρώος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ ανακοινώνοντας το μέτρο αυτό που ψηφίστηκε σήμερα από το κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία 90 βουλευτών.
Αφού υπήρξε ο καλός μαθητής της ευρωζώνης η Σλοβενία έπεσε σε ύφεση το 2013, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα πρόγραμμα βοήθειας από την ΕΕ εξαιτίας των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα.
Η χώρα αυτή των 2 εκατομμυρίων κατοίκων αναγκάστηκε τότε να υιοθετήσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής λιτότητας, το οποίο συνοδεύτηκε από πολλές ιδιωτικοποιήσεις.
Η Σλοβενία στοχεύει σε ανάπτυξη 2,3% φέτος και 2,9% του 2017, αφού κατέγραψε ανάπτυξη 2,3% το 2015.
Το κόμμα του Τσέραρ είναι αντιμέτωπο εδώ και αρκετούς μήνες με την αντίδραση των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, τα οποία επικρίνουν την κυβέρνηση για τη συνέχιση πολλών μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.