Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Αυξάνονται οι νεο- άστεγοι στην Θεσσαλονίκη - Στοιχεία ΣΟΚ


Μεσήλικες που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους και χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς τους, προσπαθούν να επιβιώσουν και να μην χάσουν την ελπίδα τους...



«Εντοπίζουμε κάθε μήνα περίπου 15-20 καινούργια άτομα που μένουν στον δρόμο ή σε σπίτια χωρίς ρεύμα και νερό. Τα βράδια κοιμούνται σε πυλωτές πολυκατοικιών, εκκλησίες και γενικότερα, σε σημεία που δεν είναι εμφανή στον κόσμο.

Την ημέρα κινούνται στην περιοχή του Λευκού Πύργου προκειμένου να είναι κοντά στα δημόσια αποχωρητήρια που λειτουργούν στο σημείο» αναφέρει η συντονίστρια του Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Νένα Λιόντα.

«Οι νεοάστεγοι», όπως τους χαρακτηρίζει η κ. Λιόντα, «είναι άνδρες περίπου 50 ετών που έχασαν τη δουλειά τους, είναι φοβισμένοι αλλά έχουν την θέληση να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους και δεν έχουν παραιτηθεί» εξηγεί η κ.Λιόντα, διευκρινίζοντας ότι όσο πιο πολύ καιρό μένει κάποιος στο δρόμο, τόσο πιο δύσκολο είναι να επανενταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.