Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Βενιζέλος προς Πρόεδρο: Μην πεις "ναι" στο δημοψήφισμα


Έμμεση πλην όμως σαφή προτροπή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συναινέσει στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, απευθύνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σημερινή του συνέντευξη...



Τονίζει χαρακτηριστικά πως εάν ο κ. Τσίπρας επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή -η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον- ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει «αντίσταση» θεσμική.

Ο κ. Βενιζέλος στο ερώτημα για το ενδεχόμενο εκλογών αναφέρει: «Καταρχάς η κυβέρνηση θα έπρεπε να οδηγηθεί σε εκλογές λόγω έλλειψης κοινωνικής και πολιτικής νομιμοποίησης. Έτσι συμβαίνει υπό ομαλές συνθήκες, αλλά εδώ δεν γίνεται τίποτα ομαλά. Είμαστε στο πλαίσιο, ούτως ή άλλως, μιας ιστορικής και αξιακής ανωμαλίας και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Εγώ δεν λέω ότι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσιπρας ως πρώτη επιλογή ένα σενάριο επανάληψης των θεσμικών εκβιασμών και ατασθαλιών του 2015, αλλά θα έπρεπε να ξέρει ότι αν επιχειρήσει να πάει σε εκλογές υπό συνθήκες δήθεν ρήξης ή αν επιχειρήσει την επιλογή -η οποία θα είναι μια φάρσα πλέον- ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, είναι αναπόφευκτο να υπάρξει «αντίσταση» θεσμική. Υπάρχει ευθύνη των πολιτειακών οργάνων που κατά το Σύνταγμα έχουν αρμοδιότητα της θέματα αυτά.»

«Εννοώ, για παράδειγμα , ότι το δημοψήφισμα προκηρύσσεται μέσω Προεδρικού Διατάγματος, δεν προκηρύσσεται μόνο με την απόφαση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Η χώρα δεν αντέχει άλλο παιχνίδια με τους θεσμούς. Αυτό που έχει γίνει στη Δικαιοσύνη είναι πρωτοφανές, αυτό που έχει γίνει στα μέσα ενημέρωσης είναι επίσης πρωτοφανές.

Αν η χώρα βρεθεί ξανά σε τεχνητά διλήμματα ευρωπαϊκής ταυτότητας, ευρώ -δραχμής και λοιπά, θα είναι κωμικοτραγικό. Θα είναι πραγματικά η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσας, χωρίς κοινωνικές αναφορές, με επικοινωνιακούς εκβιασμούς τζάμπα μαγκιάς και εκεί πρέπει να υπάρξει απάντηση η οποία είναι κοινωνική, πολιτική, κοινοβουλευτική αλλά και πολιτειακή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.