Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Παγώνει η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα


Παγώνει εκ νέου η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, που...


 προβλεπόταν να ενεργοποιηθεί από την 1/1/2017. Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή δίνεται επιπλέον παράταση στην ισχύ της διάταξης για την υπεραξία ακινήτων. Την ακριβή ημερομηνία θα την μάθουμε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου καθώς η αιτιολογική έκθεση αναφέρει έως το τέλος του 2018, ενώ η σχετική διάταξη νόμου αναφέρει έως το τέλος του 2017.

Αιτιολογική
Με τις διατάξεις της παραγράφου 5 παρατείνεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας με επαχθή αιτία, που προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 41 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018, για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ενόψει της σκοπούμενης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ακινήτων, Σημειώνεται ότι με το άρθρο 90 του ν. 4316/2014 είχε χορηγηθεί αναστολή του φόρου υπεραξίας έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Στη διάταξη νόμου αναφέρεται ότι: «Η ισχύς του άρθρου 41 του παρόντος αναστέλλεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.