Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Έκπληκτος ο ESM με το άρθρο των Τόμσεν-Όμπστφελντ για την Ελλάδα


Την έκπληξή του για το χθεσινό άρθρο των αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σχετικά με τις ελληνικές διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM)...«Εύχομαι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πρακτική διεξαγωγής διαπραγματεύσεων κεκλεισμένων των θυρών» δήλωσε παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ESM, εκφράζοντας τη δυσφορία του για την κίνηση των Πολ Τόλμσεν και Mορίς Όμπστφελντ.

Οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ταμείου εξέφρασαν την άποψη πως η επιμονή των Ευρωπαίων για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι λάθος, προσθέτοντας ότι και «το 1,5% είναι αρκετό».

Σαφέστατες αποστάσεις από τις θέσεις του ΔΝΤ έλαβε και η Κομισιόν, θεωρώντας ότι οι πολιτικές του ελληνικού προγράμματος είναι ορθές και μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη και πρόσβαση στις αγορές.

«Στηρίζουμε τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις απόψεις που εξέφρασαν χθες αξιωματούχοι του ΔΝΤ», επισήμανε τέλος, ο εκπρόσωπος του ESM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.