Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Στο σκαμνί ο χρυσαυγίτης Γερμενής για το όπλο που τράβηξε [video]


Δικάζεται αύριο στην Ευελπίδων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής για την επίθεση εναντίον του Γιώργου Καμίνη...



Ήταν Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου του 2013, και η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή επιχειρεί να διοργανώσει συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Συντάγματος. Χωρίς άδεια από τον Δήμο και κάτω από προφανώς αντισυνταγματικό πλαίσιο. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το απαγορεύει. Ρητά και χωρίς περιστροφές. Η αστυνομία επεμβαίνει και το σόου του μίσους ματαιώνεται.

Έξαλλοι χρυσαυγίτες, σχηματίζοντας πομπές μοτοσυκλετών στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο της Αθήνας, εξαπολύουν βρισιές και απειλές εναντίον του κ. Καμίνη.

«Το νεοναζιστικό μόρφωμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπο με το νόμο», δηλώνει ο Δήμαρχος Αθηναίων και στέλνει ένα μήνυμα που υπενθυμίζει έως σήμερα: «Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», παραπέμποντας στη φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Ηλία Ηλιού.

Λίγο μετά την απαγόρευση του συσσιτίου του μίσους, ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός ως «Καιάδας», επικεφαλής ομάδας εφόδου, εισβάλλει στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, λίγα μέτρα πιο πέρα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον Δήμαρχο Αθηναίων, που εκείνη την ώρα έδινε λαμπάδες στα παιδιά των δικαιούχων. Η γροθιά χτυπά ένα 12χρονο κοριτσάκι. Η ασφάλεια του Δημάρχου ακινητοποιεί τον Γερμενή και διαπιστώνει ότι οπλοφορεί. Την ίδια ώρα, η αστυνομία αποτρέπει ομάδα εφόδου χρυσαυγιτών στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, από την πίσω πλευρά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.