Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Εκτέλεσαν την δήμαρχο και δύο δημοσιογράφους [video]


Μία πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στη Φινλανδία και δύο γυναίκες δημοσιογράφοι έπεσαν νεκρές από τις σφαίρες ενόπλου, την ώρα που έβγαιναν από εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου...Θύματα του ενόπλου ήταν η δήμαρχος της πόλης Ιμάτρα, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και δύο δημοσιογράφοι της περιοχής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο δράστης συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα και σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Νοτιοανατολικής Φινλανδίας πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για πράξεις βίας, ωστόσο το κίνητρό του παραμένει άγνωστο.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο δράστης δεν είχε συνεργούς. «Προς το παρόν, φαίνεται ότι τα θύματα επελέγησαν τυχαία», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επιθεωρητής Σάκου Τιέλινεν.

Το ένα από τα θύματα ήταν η Τιίνα Βίλεν-Γιάπινεν, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιμάτρα, μίας πόλης της ΝΑ Φινλανδίας που αριθμεί 27.500 κατοίκους.

Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι τρεις γυναίκες πυροβολήθηκαν κι έπεσαν νεκρές από έναν άνδρα με καραμπίνα μπροστά από ένα εστιατόριο γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δήμαρχος της πόλης Πέρτιι Λίντουνεν, επιβεβαίωσε στο STT ότι η σοσιαλδημοκρατική Βίλεν-Γιάπινεν ήταν γεννημένη το 1963, ενώ όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η ταυτότητα των δύο άλλων θυμάτων δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μόνο η ημερομηνία γέννησής τους --1964 και 1980.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.