Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πρόστιμο 648 εκατ. ευρώ σε 6 εταιρίες κατασκευής οθονών LCD από την Ε.Ε!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε πρόστιμο 648 εκ. ευρώ σε έξι από τις κορυφαίες εταιρίες που κατασκευάζουν οθόνες LCD, επειδή...
 

συνεννοήθηκαν παράνομα  (το λεγόμενο και cartel) για την αύξηση των τιμών σε τηλεοράσεις, οθόνες υπολογιστών και άλλα τεχνολογικά προϊόντα.
Μετά από εκτενή έρευνα βρέθηκε ότι οι Samsung, LG, AU Optronics, Chimei InnoLux Corporation, HannStar Display Corporation και Chunghwa Picture Tubes συμφώνησαν για την κλιμάκωση των τιμών και αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή και κατανάλωση στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Η Samsung κατάφερε να αποφύγει το πρόστιμο, καθώς εκμεταλλεύτηκε έναν Ευρωπαϊκό νόμο του 2002, που προσφέρει αμνηστία σε όποιον συμπράττει με την ΕΕ για την καταπολέμηση τέτοιων παραβάσεων.
Ακόμη, το πρόστιμο της LG μειώθηκε κατά 50% για τη συνεργασία της στην έρευνα, ωστόσο της επεβλήθηκε να πληρώσει €215 εκατομμύρια, ενώ για την AU Optronics ήρθε μείωση 20% και συνολικό πρόστιμο €116 εκατομμύρια.
Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχτηκε η Chimei, η οποία καλείται να πληρώσει €300 εκατομμύρια, ενώ οι HannStar και Chunghwa θα πληρώσουν €8.1 εκατ. και €9 εκατ. αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.