Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αύξηση εμπορίας βρεφών στα ελληνοβουλγαρικά


Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των βουλγαρικών και των ελληνικών φορέων και των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών, για να παταχθούν τα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων και εμπορίας βρεφών...

υπογράμμισε, με δηλώσεις της, η γραμματέας της βουλγαρικής Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης Διακίνησης Ανθρώπων, Αντουανέτα Βασίλεβα.

Η κ. Βασίλεβα έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας της Σόφιας «Νόβιναρ», στο οποίο, υπό τον πηχυαίο τίτλο «ολόκληρα χωριά πουλάνε τα βρέφη τους στην Ελλάδα», η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις της, για την εμπορία βρεφών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Νόβιναρ», η εμπορία βρεφών στην Ελλάδα γίνεται δια της «εξαγωγής» της μέλλουσας μητέρας, όταν αυτή βρίσκεται στο στάδιο της εγκυμοσύνης, με σκοπό την πώληση του βρέφους σε άτεκνους 'Ελληνες γονείς.

Είναι, άραγε, τόσο δραματικά τα πράγματα; Ολόκληρα βουλγαρικά χωριά να έχουν εγκλωβιστεί σε τέτοια εγκληματικά κυκλώματα, ρωτήσαμε την κα. Βασίλεβα και μας απάντησε: "Όχι φυσικά. Πρόκειται για υπερβολές. Από εκείνες, που ``πουλάνε φύλλα``".
«Εγώ δεν είπα τέτοιο πράγμα», τόνισε η κ. Βασίλεβα και διευκρίνισε ότι, στην παρουσίαση των στοιχείων που έκανε ενώπιον των εκπροσώπων του βουλγαρικού Τύπου, αναφέρθηκε σε δύο χωριά στην περιοχή του Μπουργκάς και της Βάρνας, όπου έχουν διαπιστωθεί τα περισσότερα κρούσματα «εξαγωγής» εγκύων γυναικών στην Ελλάδα, όπως και στη δράση κυκλωμάτων σε χωριά στην περιοχή του Πλέβεν στη βόρεια Βουλγαρία.
Σύμφωνα με την κ. Βασίλεβα, τα στοιχεία της Επιτροπής μαρτυρούν ότι, φέτος, σημειώνεται αύξηση σε ό,τι αφορά τις απόπειρες εμπορίας βρεφών, σε σύγκριση με πέρυσι, που είχαν διαλευκανθεί επτά παρόμοιες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.