Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

"Παράδειγμα διαπλοκής και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων ο ΣΚΑΪ"

Το παράδειγμα του ΣΚΑΪ χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή, προκειμένου να περιγράψει τον "εργασιακό Μεσαίωνα" που επικρατεί ττις ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Από το βήμα της βουλής κατήγγειλε...



"Θα σας φέρω ένα παράδειγμα από το χώρο του Τύπου, όπου δεν υπάρχει κανένα επιχειρησιακό σωματείο, όμως υπάρχει Κλαδικό σωματείο και με αξιόλογη ιστορία", σημείωσε ο Α. Τσίπρας και εξήγησε: "Πριν το νομοσχέδιό σας, στον ραδιοσταθμό και την τηλεόραση ΣΚΑΪ - ο οποίος ζητάει την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων- έχουν επιβληθεί ατομικές συμβάσεις. Και όποιος αρνηθεί, καλείται να περάσει από το λογιστήριο», ενημέρωσε την κ. Κατσέλη και για να μην υπάρχουν ενστάσεις συμπλήρωσε: «Ο ισολογισμός του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν είναι ελλειμματικός, είναι πλεονασματικός».

«Υπάρχει ήδη εργασιακός μεσαίωνας και εσείς τον νομοθετείτε, τον διευρύνετε. Οι επιχειρηματίες θέλουν να κερδίσουν και εσείς τους κάνετε τα χατίρια. Χαρίζετε και το φόρο των διαφημίσεων, πήρε παράταση και θα εφαρμοστεί από το 2013. Νάτες οι συμμαχίες. Εκεί κάνετε παραχωρήσεις, όταν πίνετε το αίμα των εργαζομένων. Νάτη η διαπλοκή, καραμπινάτη διαπλοκή γιατί έχετε ως αντάλλαγμα τη στήριξη των επιχειρηματιών», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και παρέδωσε στη Βουλή το ντοκουμέντο με το "Ιδιωτικό Συμφωνητικό" που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι στον Σκάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.