Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

WikiLeaks: Οι Ρώσοι γνώριζαν τους δολοφόνους του Litvinenko

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

Οι Ρώσοι γνώριζαν τους δολοφόνους του Alexander Litvinenko, του πράκτορα της KGB, που είχε αυτομολύσει στην Αγγλία...



και τελικά βρήκε τραγικό θάνατο, μετά από μόλυνση με ραδιενεργό πολώνιο.
Το τηλεγράφημα που έφυγε από την Αμερικάνικη Πρεσβεία του Παρισιού καταγράφει ένα δείπνο της 7ης Δεκεμβρίου στο οποίο πήραν μέρος ο Πρέσβης της Αμερικής, Henry Crumpton και ο Anatoly Safonov, ειδικός προεδρικός απεσταλμένος της Ρωσίας, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του Litvinenko.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι δύο άνδρες συζήτησαν για το πώς οι δύο χώρες θα μπορούσαν να δουλέψουν για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία. Ο Safonov ανέφερε ότι η Ρωσία δεν είχε ανάμειξη στη δολοφονία του πρώην της κατασκόπου χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο ανέφερε ότι οι Ρωσικές αρχές γνώριζαν σχετικά και παρακολουθούσαν συγκεκριμένους ανθρώπους που κινούσαν ραδιενεργές ουσίες στο Λονδίνο αλλά πριν από τη δολοφονία ενημερώθηκαν από τις Βρετανικές αρχές ότι όλα βρίσκονταν υπό έλεγχο.

Έτσι φουντώνουν και πάλι οι φήμες περί απευθείας εμπλοκής του Κρεμλίνου στη δολοφονία του πρώην Ρώσου πράκτορα, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ κάτι γνώριζαν αλλά δε μιλούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.