Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μειώνουν τι αποζημιώσεις για τις απολύσεις με νόμο!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ

Ακόμα μικρότερες έως και μηδαμηνές αποζημιώσεις προβλέπονται στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης...

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ MΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ




Το νοµοσχέδιο θεσµοθετεί την Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και ανοίγει τον δρόµο για µειώσεις µισθών και στον ιδιωτικό τοµέα, µε κατώτατο όριο τα 740 ευρώ.

κλικ για μεγέθυνση
Οι δέκα ανατροπέςστα εργασιακά είναι οι εξής:

1) Με την Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύµβαση Εργασίας δεν θα ρυθµίζονται µόνο τα µισθολογικά, αλλά και θέµατα εργασιακών σχέσεων, όπως οι όροι και οι προϋποθέσεις µερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής εργασίας και διαθεσιµότητας, η προβλεπόµενη διάρκειά τους, καθώςκαι ο αριθµός των θέσεων εργασίας.

2) Η αποζηµίωση σε απόλυση θα υπολογίζεται µε βάση τον µειωµένο µισθό και θα υπολογίζεται µε τον µισθό της κλαδικής σύµβασης µόνο αν η απόλυση γίνεται πέρα από το συµφωνηµένο όριο.

3)Οι επιχειρησιακές συµβάσειςθα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών και των οµοιοεπαγγελµατικών

4) Οι «υπό δοκιµή» εργαζόµενοι (γιαδιάστηµα ενόςέτους αντίτων δύο µηνών που είναι σήµερα) δεν θα αποζηµιώνονται όταν απολύονται.


5) Μειώνεται σε έναν µήνα ο χρόνος προειδοποίησης για τηναπόλυση εργαζοµένου µε σύµβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 έως 24 µήνες. Σε περίπτωση µη προειδοποίησης, θα καταβάλλεται αποζηµίωση απόλυσης ενός µηνός (αντί των δύο σήµερα).


6) Καταργείται η προσαύξηση 10% για την υπερωριακήαπασχόλησητων µερικώς απασχολουµένων.

7) Επεκτείνεται ο χρόνος τηςδιαθεσιµότητας τωνεργαζοµένωνστις επιχειρήσεις πουαντιµετωπίζουν σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα από έξι σε εννέα µήνες.

8) Αυξάνεται από 18 σε 36 µήνες η επιτρεπόµενη διάρκεια της απασχόλησης εργαζοµένων σε έµµεσο εργοδότη (µε τυχόν παρατάσεις).

9) Περιορίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία στον καθορισµό βασικού ηµεροµισθίο ή καιβασικού µισθού.

10) Ορίζεται ηµεροµηνία λήξης για τη διατήρηση ή κατάργηση της διαιτησίας ύστερα από απόφαση των κοινωνικών εταίρων και περιορίζεται το ∆.Σ. του ΟΜΕ∆ σε επτά µέλη,από έντεκα.Οι αποφάσειςτου ∆.Σ. θα πρέπει να λαµβάνονται µε την οµόφωνη απόφαση και των επτά µελών του.  (ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.