Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Σεκιούριτι για το νερό

Με security λειτουργεί το Φράγμα Παναγιώτικο, ενώ μετά τα απανωτά κρούσματα δολιοφθορών στο δίκτυο νερού του ευρύτερου Δήμου Νοτίου Πηλίου ΔΕΥΑΝΠ και Δημοτική Αρχή εξετάζουν τη φύλαξη και άλλων σημείων για την αποφυγή νέων κρουσμάτων....
Ιδιαίτερα πολύτιμο αλλά και πανάκριβο αποδεικνύεται το νερό για το Νότιο Πήλιο καθώς ο Δήμος αναγκάστηκε να προβεί σε συνεργασία με εταιρία φύλαξης για το Φράγμα Παναγιώτικο, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα εξετάζει και την «επέκταση» της συνεργασίας σε άλλα σημεία του δικτύου και κυρίως στα αντλιοστάσια μετά από τις πολλαπλές δολιοφθορές που έχουν σημειωθεί.

Όπως επεσήμανε χθες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΠ Κώστας Λεγαντής μετά την κλοπή των καλωδίων μήκους 420 μέτρων πριν μερικούς μήνες από το Φράγμα, ο Δήμος αποφάσισε να την πρόσληψη security στο Παναγιώτικο ώστε να μην σημειωθούν νέες κλοπές.

Η φύλαξη γίνεται σε βάρδιες, οι οποίες και δεν ανακοινώνονται από την ΔΕΥΑΝΠ ώστε και να μη γνωρίζουν ποιες ώρες τις ημέρας δεν φυλάσσεται το Φράγμα οι επιτήδειοι, ενώ το κόστος που θα βαρύνει το Δήμο είναι της τάξης των 20.000 ευρώ το χρόνο περίπου.

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε απροστάτευτο το Παναγιώτικο τη στιγμή που είχαμε την κλοπή του καλωδίου και στη συνέχεια είχαν σημειωθεί και άλλες μικροκλοπές. Στην ουσία το κόστος για την φύλαξη είναι ίδιο με το αν το αφήναμε αφύλαχτο και θα καλούμασταν στη συνέχεια να αντικαταστήσουμε τα κλεμμένα», αναφέρει ο κ. Λεγαντής.

Ο ίδιος προσθέτει πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο κόστος και τόνισε πως «όποιοι προκαλούν αυτές τις δολιοφθορές δεν τα βάζουν με εμάς, με το Δήμο. Τα βάζουν με τους κατοίκους τους. Αυτά τα χρήματα, τις 20.000 ευρώ, θα μπορούσαμε να τα δώσουμε σε άλλα έργα και όχι για να φυλάμε το Φράγμα».

Φύλακες σε όλο το δίκτυο;

Εν τω μεταξύ μετά και το τελευταίο κρούσμα δολιοφθορών πριν μερικές μέρες σε αγωγό του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας», μεταξύ Αμποβού και Λεφοκάστρου, με αποτέλεσμα να μείνει η Άφησσος 1,5 μέρα χωρίς νερό, στις σκέψεις του Δήμου είναι να τοποθετηθούν φύλακες και σε άλλα σημεία του δικτύου και κυρίως στα αντλιοστάσια όπου και διαπιστώνονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Τις προάλλες κάποιος προσπάθησε να πειράξει τον διακόπτη στο αντλιοστάσιο στο Τρίκερι και τελευταία στιγμή τον αντιλήφθηκαν και έφυγε» αναφέρει ο κ. Λεγαντής και προσθέτει πως «αναγκαστικά αν είναι να τρέχουμε συνεχώς για ζημιές και να σκορπάμε χρήματα για επισκευές θα προβούμε σε συνεργασία με security και για το υπόλοιπο δίκτυο».

Πάντως το πρόβλημα με τον αγωγό που υδροδοτεί την Άφησσο λύθηκε, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΠ δεν σημειώθηκε κανένα πρόβλημα από την κακοκαιρία στο δίκτυο τις προηγούμενες ημέρες.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.