Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Με ένα e-mail η Τρόικα ισοπεδώνει τους μισθούς των Ελλήνων στον ιδιωτικό τομέα! [ΔΕΙΤΕ ΤΟ]


Τρόικα, Βενιζέλος, Παπαδήμος και σία, ετοιμάζονται για την πλήρη διάλυση κάθε έννοιας εργασίας και μετατροπής των Ελλήνων πολιτών σε επαίτες. Όσο κι αν προσπαθεί  η Τρόικα να μας πείσει ότι δεν έχει εισηγηθεί τις μειώσεις - σοκ των μιρθών στον ιδιωτικό τομέα, το e-mail που οι ίδιοι απέστειλαν προς την κυβέρνηση, τους ξεμπροστιάζει...

Μία εβδομάδα πριν την επιστροφή της τρόικας στην Ελλάδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικό e-mail που εστάλη στην κυβέρνηση τα Χριστούγεννα, το οποίοι περιέχει τις "απαιτήσεις" των δανειστών μας, ώστε να πάρει η χώρα μας το νέο πακέτο βοήθειας.
Ουσιαστικά, ζητούν την κατεδάφιση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα και το κόψιμο όσων επιδομάτων έχουν απομείνει.
Την ίδια στιγμή η συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζεται, καθώς τα κόμματα που την στηρίζουν φαίνεται να διστάζουν να συναινέσουν στη λήψη νέων σκληρών μέτρων.

Ήδη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φέρεται να έχει ζητήσει με επιστολή του στον Λουκά Παπαδήμο, τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Νέα σκληρά μέτρα χωρίς νέους φόρους

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", η τρόικα στο e-mail απαιτεί το κλείσιμο μιας σειράς θεμάτων, πριν κάνουν τους ελέγχους τους οι αξιωματούχοι, ώστε να καλυφθεί η τρύπα στον προϋπολογισμό του 2011.
Το νέο πακέτο μέτρων, περιλαμβάνει 9 "απαιτήσεις" μεταξύ των οποίων, η μείωση δαπανών η άρση των αγκυλώσεων στην αγορά εργασίας, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Ιδού το e-mail: 


 Η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να επιβληθούν νέοι φόροι.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στο μισθολογικό και συνταξιοδοτικό, καθώς ζητείται μια πλήρης εικόνα με λεπτομερή κατάλογο των επικουρικών συντάξεων που θα μειωθούν, και τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού στα πρότυπα της Πορτογαλίας (που φτάνει μόλις τα 566 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 751 ευρώ) καθώς και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
Για να αποφύγει η Ελλάδα τη μείωση του κατώτατου μισθού, θα πρέπει να εφαρμοστούν αντίστοιχα ισοδύναμα μέτρα, όπως το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων ή η ενσωμάτωση των δώρων και των επιδομάτων αδείας στους μισθούς.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η τρόικα αναμένει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ώστε στις συζητήσεις με τους διεθνείς ελεγκτές οι ελληνικές αρχές να εμφανιστούν με ενιαία φωνή, χωρίς όμως η λύση να έχει απαραιτήτως εγκριθεί προηγουμένως από τη Βουλή.

Πάντως, υπάρχει και ο αντίλογος. Πολλοί είναι οι πολιτικοί, όπως ο Καρατζαφέρης κ.α. πού αμφισβητούν την αυθεντικότητα του mail, τονίζοντας ότι αυτά ουδέποτε τα εισηγήθηκε η Τρόικα, αλλά αποτελούν τερτίπια των εργοδοτών, που βρίσκουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να βγουν αν γίνεται και κερδισμένοι από την οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.