Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Στρος Καν: Ώστε ήταν πόρνες; Δεν το πιστεύω!!!

Τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας «για μαστροπεία και σύσταση και συμμορία» εις βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν διέταξε γαλλικό δικαστήριο στο πλαίσιο της υπόθεσης μαστροπείας γνωστής και ως υπόθεσης Κάρλτον, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί του. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσε....

 νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στους δικαστές στο Λιλ για την υπόθεση. Αρχικά είχε κλητευθεί για την Τετάρτη το πρωί για να εξεταστεί για «συνέργεια σε μαστροπεία» και «κατάχρηση δημοσίων αγαθών», ωστόσο δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για τους λόγους για τους οποίους η ακρόασή του έγινε νωρίτερα. Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με κάθειρξη πέντε έως είκοσι ετών. Οι δικαστές προσπαθούν κυρίως να προσδιορίσουν σε ποιο βαθμό ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στις βραδιές ακολασίας στις οποίες λάμβανε και αυτός μέρος, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον, πληρώθηκαν. Ορισμένες από αυτές υποστήριξαν ότι δεν μπορούσε να το αγνοεί ή ακόμα ότι το ήξερε, κάτι που ο Στρος-Καν αντέκρουσε κατά την κράτηση του. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως αυτές οι νεαρές γυναίκες μπορεί να ήταν πόρνες, επειδή ορισμένες «του παρουσιάστηκαν από αξιωματικούς της αστυνομίας», δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα. «Με κατηγορηματικό τρόπο κατέθεσε πως δεν είναι ένοχος για κανένα από τα γεγονότα αυτά, καθώς δεν είχε την παραμικρή γνώση πως οι γυναίκες που συναντούσε ενδέχεται να είναι ιερόδουλες», τόνισε ο Ρισάρ Μαλκά, ένας από τους συνηγόρους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.