Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στη φυλακή όσοι παρεμποδίζουν τη λειτουργία των διοδίων

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών θα τιμωρούνται όσοι καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος ή και ολόκληρο το οδόστρωμα σε αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.Η ίδια ποινή ισχύει και για όσους...


 παρεμποδίζουν, μερικώς ή ολικώς, τη λειτουργία σταθμών διοδίων.

Παράλληλα, βάσει του πολυνομοσχεδίου προβλέπονται και οι προϋποθέσεις μείωσης του αντιτίμου των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση τμημάτων, που δεν οφείλεται στον παραχωρησιούχο.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, μπορεί μονομερώς ο υπουργός Υποδομών να εκδίδει απόφαση μείωσης του αντιτίμου των διοδίων με πρόβλεψη αποζημίωσης του παραχωρησιούχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.