Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η αντίκα αυτοκίνητο-αεροπλάνο πίσω στους αιθέρες!

Σήμερα υπάρχουν μόνο 5 μοντέλα, συλλεκτικής αξίας για το ιστορικό «Aerocar» Σήμερα υπάρχουν μόνο 5 μοντέλα, συλλεκτικής αξίας για το ιστορικό Aerocar...
Μπορείτε να το παρκάρετε έξω από το σπίτι και όταν χρειαστεί να μετακινηθείτε, να το πάρετε και να... πετάξετε προς τον προορισμό σας!
Ο λόγος για το Aerocar N101D, που όταν κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1954 έγινε πρώτη είδηση, καθώς αποτελεί μια από τις πρώτες (και ίσως τελευταίες) απόπειρες να συνδυαστεί ένα αυτοκίνητο κι ένα αεροπλάνο.
Δυστυχώς, στην εποχή του το Aerocar N101D δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές. Δεν μπήκε ποτέ σε μαζική παραγωγή και σήμερα υπολογίζεται πως υπάρχουν μόλις 5 απ’ αυτά.
Ο κινητήρας του αποδίδει 150hp και είναι σε θέση να πετά με ταχύτητες 110 μιλίων/ώρα σε ύψη που φτάνουν τα 12.000 πόδια.
Τώρα, πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία κι υπολογίζεται να πιάσει τιμή 1,3 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.