Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ο Morrissey και τα αντιβασιλικά... μπλουζάκια

«Μισούμε τον William και την Kate» έγραφε το μπλουζάκι που φορούσε η μπάντα του Morrissey στη συναυλία που έδωσε στο Μπουένος Άιρες την περασμένη Κυριακή....

«Όλοι ξέρουμε ότι οι Μαλβίνες (αλλιώς τα Φώλκλαντ) ανήκουν στην Αργεντινή», είπε απευθυνόμενος στους 15 χιλιάδες θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν στο στάδιο.

Ωστόσο, το μήνυμά του δεν ήταν ξεκάθαρο, αφού ο πρώην τραγουδιστής των Smiths συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει οι Αργεντίνοι να κατηγορούν το βασιλικό ζεύγος αλλά τη βρετανική κυβέρνηση, η οποία παίρνει τις αποφάσεις.

«Η Βρετανική κυβέρνηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις, ποτέ δεν ακούει τους λαούς, τον πόνο τους», είπε ο Morrissey.



Τότε γιατί δεν έβαλε στη θέση του William και της Kate τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, Τζέιμς Κάμερον;

Η μόνη λογική εξήγηση είναι η άφιξη του πρίγκιπα William στα νησιά Φώλκλαντ για να υπηρετήσει τη θητεία του τον περασμένο Φεβρουάριο, που προκάλεσε την αναζωπύρωση της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.



Οι νήσοι ανήκουν από το 1833 στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο η Αργεντινή εξακολουθεί να διεκδικεί την κυριαρχία μέχρι και σήμερα σε διπλωματικό επίπεδο.

Το 1982 η Αργεντινή είχε προσπαθήσει αιφνίδια να τα καταλάβει, συναντώντας τη σθεναρή αντίσταση της Βρετανίας, με αποτέλεσμα την απόσυρση των δυνάμεων της Αργεντινής. Το επεισόδιο που κράτησε δυο μήνες, με πολεμικές επιχειρήσεις αναφέρεται ως Πόλεμος των Φώκλαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.