Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ο βασιλιάς της Apple πάει... Κίνα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη έκανε ο Τιμ Κουκ στο κατάστημα της Apple στο Πεκίνο Αιφνιδιαστική επίσκεψη έκανε ο Τιμ Κουκ στο κατάστημα της Apple στο Πεκίν...
Μια έκπληξη περίμενε τους Κινέζους που επισκέφτηκαν το κατάστημα της Apple στο Πεκίνο πριν από μερικές ημέρες.
Ο νέος διευθυντής της Apple και διάδοχος του Στιβ Τζομπς, Τιμ Κουκ, βρέθηκε αιφνιδιαστικά στην Κίνα, για να επισκεφτεί εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και της κυβέρνησης στη χώρα, και επισκέφτηκε και το κατάστημα.
Το ταξίδι του έχει και συμβολική σημασία, καθώς ήρθε λίγο μετά την δημοσίευση στοιχείων από την Ένωση Δίκαιης Εργασίας (FLA), σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της Κίνας, όπου κατασκευάζονται τα προϊόντα της Apple, μετά από κατηγορίες για εργασιακή εκμετάλλευση.
Η συγκεκριμένη αναφορά αναίρεσε μερικώς κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία, κάνοντας λόγο για «σχετικά λίγες» περιπτώσεις παρατεταμένων ωραρίων, αν και το 11% των εργαζομένων καταγράφηκε ότι δούλευαν περισσότερες από 60 ώρες την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.