Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σεβασμός στο περιβάλλον


Φωτοβολταϊκά: μαύρα πάνελ υπόσχονται μεγαλύτερη απόδοση Τα φωτοβολταϊκά εκπληρώνουν το όνειρο κάθε περιβαλλοντολόγου. Απεριόριστη ενέργεια από τον ήλιο χωρίς ρύπανση του αέρα ή εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα....


Παρά τα πλεονεκτήματά τους ωστόσο, τα φωτοβολταϊκά δυσκολεύονται να ανταγωνιστούν τα ορυκτά καύσιμα.

Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Η αμερικανική εταιρεία Natcore Technology ισχυρίζεται ότι βρήκε τη λύση στο πρόβλημα και υπόσχεται να «απογειώσει» τα φωτοβολταϊκά, με αποτέλεσμα τη μείωση της εξάρτησης από τις συμβατικές ενεργειακές πηγές.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέπτυξε νέα, «κατάμαυρα» δισκία πυριτίου φωτοβολταϊκών, ικανά να απορροφήσουν το 99,7% του φωτός που πέφτει επάνω τους.

Τα πιο αποδοτικά φωτοβολταϊκά που κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα απορροφούν το 96% του φωτός. Σε μια βιομηχανία που ακόμα και το φωτόνιο μετρά, η Natcore πιστεύει ότι το προϊόν της μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.