Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Μεγάλο πρόστιμο για όσους αργήσουν να στείλουν το Ε1


Όσοι ξεχάσουν να καταθέσουν το έντυπο Ε1 μέχρι τις 16 Ιουλίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα τους το υπενθυμίσει με το χειρότερο τρόπο αφού θα τους αποστείλει άμεσα ατομικές ειδοποιήσεις....



Οι επιστολές που θα λάβουν οι φορολογούμενοι θα τους ενημερώνουν πως θα πρέπει να πληρώσουν και πρόστιμο που θα προσαυξάνεται μήνα με το μήνα.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών παρακολουθεί ποια ΑΦΜ υποβάλουν, έντυπα ή ηλεκτρονικά την φορολογική δήλωσης με στόχο να εντοπίσει, όσους αγνοήσουν το κάλεσμα της εφορίας.

Όσοι πιαστούν στις δαγκάνες της εφορίας να μην έχουν στείλει τις δηλώσεις τους εγκαίρως, το υπουργείο θα τους υποχρεώνει να υποβάλουν εκπρόθεσμα με πρόστιμο την φορολογική του δήλωσης και για κάθε μήνα καθυστέρησης επιβάλλεται πρόστιμο της τάξης 1% ή τουλάχιστον 117 ευρώ πρόστιμο αν δεν προκύπτει καν φόρος –που μπορεί όμως να μειωθεί αν το ζητήσει ο φορολογούμενος σε 40 ευρώ τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.