Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Για ποιους θυσιάζουν τη Μεσαία Τάξη; [ΑΡΘΡΟ]

γράφει ο Άγης Βερούτης*

Η Μεσαία τάξη είναι η αγελάδα που αρμέγεται ασύστολα για τη σίτιση των κομματικών στρατών, οι οποίοι έχουν χαλαρά την πρόθεση να τη ρουφήξουν ώσπου να βγάλει αίμα από το βυζί, ώσπου να στραγγίξει και το αίμα....



Δε βλέπετε τελευταία με τί μένος(!) μιλούν και λένε ότι δήθεν το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών που ίσως να αθροίζει 3-4 δις ευρώ?

Όταν ...

α) το κόστος των υπεράριθμων είναι 5-6 δις μόνο του,
β) το κόστος της διαφθοράς είναι 10-12 δις,
γ) η φοροδιαφυγή πολυεθνικών κολοσσών μέσω transfer-pricing είναι άλλα 5-8 δις ευρώ,
δ) το κόστος της γραφειοκρατίας είναι 11-13 δις ευρώ,
ε) το κόστος των κλειστών επαγγελμάτων είναι 20-34 δις ευρώ?

Συνολική ζημία κόστους και χαμένης ανάπτυξης των παραπάνω είναι 51-73 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΑΜΕΝΑ και εμείς καταντήσαμε να μιλάμε για τη φοροδιαφυγή των 2-3 δις των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή των υδραυλικών και των ηλεκτρολόγων και των ψιλικατζήδων!!!!!!!!!!!!!!! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!!!!

Η φαυλοκρατία επιμένει και πετυχαίνει να τραβήξει την προσοχή στην φοροδιαφυγή (που είναι κατ' ουσίαν η τελευταία άμυνα του υπερφορολογημένου) προβλέπω σύντομα αίμα στο δρόμο!

Οι απαραίτητες αλλαγές σε Διαφθορά-Γραφειοκρατία-Κλειστά επαγγέλματα-Φοροδιαφυγή πολυεθνικών κολοσσών παραμένουν οφθαλμαπάτες, με τη σύμφωνη γνώμη και αγαστή συνεργασία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ολίγιστου Σύριζα, που προσπαθεί να κραυγάζει για αργεντινοποίηση αντί για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας!

Εε, ρε σφαλιάρα που μας χρειάζεται!

*στο logia-starata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.