Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΤ3: ΠΑΣΟΚος πρόεδρος, Νεοδημοκράτης διευθύνων;

Του Δημήτρη Κούρου

Μοντέλο κεντρικής ΕΡΤ μαθαίνουμε ότι σχεδιάζεται για τη διοίκηση της ΕΡΤ3, όπως και για εκείνη της ΕΥΑΘ. Έπειτα από πολλές ζυμώσεις στο πλαίσιο της μοιρασιάς των θέσεων στις διοικήσεις των κρατικών οργανισμών και φορέων ανάμεσα σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πληροφορίες αναφέρουν ότι...

 τελικά η ΕΡΤ3 δεν θα αναζητήσει πρόεδρο αλλά μόνον διευθύνοντα σύμβουλο.

Συγκεκριμένα, με βάση αυτό το σενάριο, οι δυο θέσεις, στα πρότυπα της κεντρικής ΕΡΤ, θα καλυφθούν από διαφορετικά πρόσωπα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Κώστας Μπλιάτκας αναμένεται να παραμείνει στη θέση του, καθώς αποτελεί επιλογή του ΠΑΣΟΚ, ενώ στέλεχος της ΝΔ θα καταλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Το όνομα του νέου προσώπου που θα συμπληρώσει το διοικητικό σχήμα από την πλευρά της ΝΔ δεν έχει γίνει γνωστό, αν και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητιέται έντονα το όνομα του Χρήστου Νικολαΐδη.

Η επιλογή της διαρχίας βολεύει τους κομματικούς συσχετισμούς, όμως δεν είναι αρεστή ειδικά στους κύκλους της ΝΔ, που θεωρούν πως «δεν μπορεί να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να διοικεί -με τα δείγματα γραφής που έχουν δείξει μέχρι σήμερα- κρίσιμους εποπτευόμενους φορείς. Θα παραδεχτούμε τελικά πως ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ ήταν ικανός; Δηλαδή ποια αλλαγή έγινε; Δεν είναι δυνατό την ώρα που το ΠΑΣΟΚ λέει επισήμως ότι κυβερνά η ΝΔ και το ίδιο με τη ΔΗΜΑΡ απλώς στηρίζουν την κυβέρνηση (το λένε για να μην αναλάβουν πολιτικό κόστος), αποποιούμενο ευθυνών, από την άλλη να θέλει να ασκεί διοίκηση και επιρροή σε κρίσιμους οργανισμούς».

Κάπως έτσι επισημαίνεται ότι θα γίνει η διανομή των θέσεων και σε άλλους οργανισμούς, όπως για παράδειγμα στην ΕΥΑΘ, όπου ο κ. Νίκος Παπαδάκης αναμένεται να παραμείνει στο πόστο του και από τη ΝΔ θα επιλεχτεί στέλεχος για την Παγίων.

Ηδη έχει γίνει αντιληπτή η πρόθεση ειδικά στη Θεσσαλονίκη να στηριχθούν πρόσωπα προσκείμενα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα μια σειρά από στελέχη της ΝΔ να μην μπορούν να το... καταπιούν. «Μουρμούρες και γκρίνιες είναι δικαιολογημένες. Διότι είναι άλλο να γνωρίζεις ότι δε σε έχουν επιλέξει επειδή επέλεξαν κάποιον άλλον της παράταξής σου που θεώρησαν πιο ικανό κι άλλο να βλέπεις να παραμένουν στις θέσεις τους στελέχη ενός κόμματος που καταδικάστηκε και το οποίο κατηγορούσε μέχρι χτες η δική σου παράταξη. Αυτό δύσκολα χωνεύεται...», επισήμανε στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.