Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Διάσωση» του Ερρίκος Ντυνάν με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε η κυβέρνηση

Την προώθηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, εντός της ημέρας, με την οποία διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη διάσωση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισε ...


η Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης.

Ειδικότερα, με την ΠΝΠ ρυθμίζονται οι άμεσες ανάγκες χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, η παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας και καθορίζονται οι διαδικασίες για την εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του «Ερρίκος Ντυνάν», και ως εκ τούτου η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους νοσηλευόμενους ασθενείς, όπως επίσης και οι θέσεις εργασίας ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, μέχρι τις 31-12-2012.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση, το «Ερρίκος Ντυνάν» -το οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Κοινωφελές Ίδρυμα και Ν.Π.Ι.Δ- έχει οδηγηθεί σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση, συνεπεία της οποίας είναι ο κίνδυνος της οριστικής διακοπής της λειτουργίας του.

Στη διυπουργική σύσκεψη μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.