Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«Πάγωμα» των δανείων των μαστιχοπαραγωγών


Τα "δάκρυα" των μαστιχόδεντρων, που έσβησε η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο, τον Αύγουστο, ήρθε να επαναφέρουν οι τράπεζες...



«Πάγωμα» όλων των δανείων των μαστιχοπαραγωγών που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, για 1 χρόνο, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, ο οποίος επισκέφθηκε τη Χίο και είχε συνάντηση με τη διοίκηση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών του νησιού.

Συγκεκριμένα ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε δέσμη διευκολύνσεων για τον αγροτικό πληθυσμό του νησιού και ειδικότερα για τους μαστιχοπαραγωγούς, όπως:

Την αναστολή για ένα χρόνο των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων -επιχειρηματικών, στεγαστικών και καταναλωτικών-, των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, πελατών του Ομίλου. Ενώ μέσα από προγράμματα διευκολύνσεων θα είναι μειωμένες και για 2 χρόνια μετά.

Φυτώρια
Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για την ανάπτυξη φυτωρίου με σκοπό την αναπαραγωγή μαστιχόδεντρων και επιπλέον οικονομική ενίσχυση στην Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, προκειμένου να βοηθηθεί η αποστολή τους.

Ακόμα θα δοθεί χορηγία από την Πειραιώς - ATE Bank, μέσω της Περιφέρειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αγορά ζωοτροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.