Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Βαρύ πρόστιμο στην Cadbury Hellas


Πρόστιμο 1,277 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Cadbury το υπουργείο Ανάπτυξης για παραβάσεις του νόμου περί ενδοομιλικών συναλλαγών, ενώ άλλες εννέα υποθέσεις αυτή την στιγμή μελετούνται από αρμοδια υπηρεσία τριών ατόμων....



Σημειώνεται οτι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά sτο 2008. Το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι το δεύτερο που επιβάλλεται σε θυγατρική πολυεθνικής εταιρείας για παραβάσεις του νόμου για τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Είχε προηγηθεί, λίγους μήνες νωρίτερα, πρόστιμο 930.472 ευρώ, που είχε επιβληθεί στην Philips Hellas.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πουλούσε σχετικά φθηνά τα προϊόντα που παρήγαγε στην Ελλάδα σε άλλες χώρες της Βαλκανικής, το επιτόκιο με το οποίο δάνειζε η θυγατρική τη μητρική ήταν εξαιρετικά χαμηλό, ενώ φέρεται να χρέωνε μόνο το μισθό στο προσωπικό που «δάνειζε» σε άλλες χώρες και εργοστάσια.

Με αυτό τον τρόπο δηλαδή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μείωνε τα έσοδα της εδώ θυγατρικής εταιρείας, μεταφέροντας φορολογητέα ύλη σε άλλες χώρες. Θα πρέπει να πούμε πως η εν λόγω εταιρεία αποτελεί leader στις αγορές περιπτέρου με τσιχλόφουσκες, σοκολατοειδή και άλλα προϊόντα.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία δεν έχει βγάλει ανακοίνωση, όμως πληροφορίες του www.moneypro.gr αναφέρουν πως εκπρόσωποί της απειλούν με αποχώρηση από την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.