Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αποβάλλετε την εθιστική τεχνολογία από την καθημερινότητα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δίνουν βάση τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν παθιαστεί με το Facebook, μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν ειδικά προγράμματα για να μπλοκάρουν κάποιες ώρες της ημέρας την πρόσβαση σε συγκεκριμένα site....
Υποτίθεται ότι τα hi-tech σύνεργά μας για την επικοινωνία αλλά και για τη δουλειά μας μας βοηθούν να διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Για πολλούς όμως βάσει του madata.gr, η αυξημένη χρήση των gadgets, αντί να λύνει, προκαλεί προβλήματα και μάλιστα ψυχολογικά.

Ο Αμερικανός ψυχίατρος Εντουαρντ Χάλογουεϊ μάλιστα περιγράφει αυτή την κατάσταση ως «χαρακτηριστικό ελλειμματικής προσοχής» που χαρακτηρίζεται από ανυπομονησία και αφηρημάδα. Επειδή και σε αυτή την περίπτωση ο... "διάβολος" κρύβεται στην κατάχρηση και όχι στη χρήση, υπάρχουν τρόποι να οργανώσετε τη χρήση των gadgets ώστε αυτά να είναι μόνο βοηθητικά!

- Αποφύγετε τις «μαύρες τρύπες» χρόνου: Πρέπει να κάνετε δουλειά, αλλά δυσκολεύεστε να αντισταθείτε στη διάθεσή σας να χαζέψετε στο Facebook; Ευτυχώς, υπάρχουν ειδικά προγράμματα που μπορούν να μπλοκάρουν συγκεκριμένες ώρες της ημέρας την πρόσβαση σε σάιτ που σας «ξελογιάζουν» και σας βγάζουν εκτός εργασιακών προθεσμιών.

- Σταματήστε την πλημμύρα των emails: Για να αποφύγετε την παράνοια του να διακόπτετε συνέχεια αυτό που κάνετε επειδή «σκάει» μια ειδοποίηση για νέο email, καθορίστε αυστηρά τα διαστήματα κατά τα οποία θα ελέγχετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Για να βοηθηθείτε ως προς αυτό, αλλάξτε τις ρυθμίσεις ώστε να μη σας έρχονται συνέχεια ειδοποιήσεις.

- Βγάλτε την τεχνολογία από την κρεβατοκάμαρά σας: Οι ερευνητές έχουν καταλήξει ότι μία ώρα προτού ξαπλώσουμε στο κρεβάτι πρέπει να κλείνουμε τηλεοράσεις, laptop και tablets. Ο λόγος είναι ότι η έκθεσή μας σε συσκευές που εκλύουν φως κατά τη διάρκεια της νύχτας εμποδίζει τη φυσική παραγωγή της «νανουριστικής» ορμόνης μελατονίνης στον οργανισμό μας.


Ελευθερώστε τον ελεύθερο χρόνο σας και το αυτοκίνητο από τα gadgets!

Παλιά ονειροπολούσαμε... Τώρα ψαχουλεύουμε τα smartphones μας! Επειδή όμως αυτή η νέα συνήθεια δεν επιτρέπει στο μυαλό μας να «αναπνεύσει», πρέπει να επανέλθουμε στην παλιά, καλή ονειροπόληση. Για διάστημα που εσείς θα καθορίσετε προκειμένου να μη μείνετε πίσω στις πραγματικές σας υποχρεώσεις, κλειδώστε όλες τις συσκευές σας κάπου μακριά και ηρεμήστε. Παράλληλα, μην κάνετε το αυτοκίνητό σας... κέντρο επικοινωνιών!

Ολες οι έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οδηγούμε πρέπει να μη μιλάμε στο τηλέφωνο και βέβαια να μη στέλνουμε SMS, αφού αυτές οι κακές συνήθειες είναι το ίδιο επικίνδυνες όσο ο συνδυασμός της οδήγησης με το αλκοόλ. Το μόνο gadget που έχει αποδειχθεί πραγματικά βοηθητικό στο αυτοκίνητο είναι το σύστημα GPS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.