Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Κατεβάζει τον πήχη της ανάπτυξης ο Ντράγκι


Προς τα κάτω αναθεώρησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και προέβλεψε ότι μια σταδιακά ανάκαμψη θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του...



2013. Ο κ. Ντράγκι επεσήμανε ότι συνεχίζει να βλέπει καθοδικά ρίσκα στις προοπτικές της Ευρωζώνης και ανέφερε ότι η ΕΚΤ πλέον προβλέπει ότι η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ θα κινηθεί στην κλίμακα του -0,9% με -0,1%. Τον Δεκέμβριο η πρόβλεψη ήταν για -0,9% με +0,3%, ενώ η ΕΚΤ προέβλεπε αρχικά ότι η φετινή ανάπτυξη θα είναι περίπου 1,3% φέτος. Για το 2014 η εκτίμηση για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης κινείται πλέον στην κλίμακα του 0 με 2%, από 0,2% με 2,2% τον Δεκέμβριο. Σχετικά με τον πληθωρισμό, τόνισε ότι οι πιέσεις στις τιμές θα παραμείνουν συγκρατημένες και ανέφερε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί μεταξύ 1,2% με 2% το 2013, ενώ το 2014 θα κυμανθεί μεταξύ 0,6% και 2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.