Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ελλάδα, το αουτσάιντερ που ανέτρεψε τα δεδομένα

Με άλλο μάτι έχουν αρχίσει να βλέπουν την κατάσταση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Θετικά μηνύματα και δηλώσεις διαδέχονται τα δυσοίωνα δημοσιεύματα.

Μέρα με την ημέρα και...


 αυξάνονται τα θετικά μηνύματα από πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη που προβλέπουν έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήρε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία για τη σημαντική πρόοδο που σημείωσαν.

Αντίστοιχα οι Financial Times αναφέρονται στα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι βλέπουν φως έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

Η Societe Generale και η Citigroup από την πλευρά τους εκτιμούν ότι η χώρα συγκεντρώνει και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών.

Η ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα Κέρι Χόουπ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο ράλι του Χρηματιστηρίου και στις επενδύσεις από hedge funds που στοιχηματίζουν στην ελληνική ανάκαμψη.

Δεν παραλείπει ωστόσο να σημειώσει πως η στρόφιγγα της χρηματοδότησης από τράπεζες προς επιχειρήσεις παραμένει κλειστή, κάτι που επιβεβαιώνουν και Έλληνες επιχειρηματίες.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ακόμα πως φέτος η Αθήνα μπορεί για πρώτη φορά από το 2010 που μπήκε στο Μνημόνιο να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Societe Generale που επισημαίνει πως οι πελάτες της ρωτούν κατά πόσο το 2013 θα αποτελέσει το τελευταίο έτος ύφεσης για την Ελλάδα και εάν βρίσκεται προ των πυλών μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους.

πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.